Пеевски продължава с даренията, музеят в Батак дари 2 500лв., а джудистите от „Кодокан“ стават доброволци

Дарения

Дарение  от 2500 лева  за МБАЛ-Пазарджик направи екипът на Историческия музей в град Батак. Средствата  вече са преведени по банковата сметка на болницата. „Очаква се много от българите да се разболеят и да дойдат при Вас, за да им помогнете да се излекуват. Ето защо, екипът на музея единодушно реши, че в този труден момент трябва да подкрепим медицинските работници от Инфекциозно отделение със скромно дарение. С тези средства Вие ще прецените какво да бъде закупено: лични предпазни средства, оборудване или апаратура за отделението. Подкрепяме Ви, мислим за Вас и за пациентите в отделението, молим се скоро всичко да бъде наред и залите на музея отново да са пълни с ученици, младежи, семейства и хора в пенсионна възраст-здрави и жадни за знание и история! Бъдете силни в борбата срещу COVID-19,вярваме във Вас! Заедно ще се справим!“, се казва в писмото на музейните специалисти до МБАЛ-Пазарджик.

Още едно   парично дарение е постъпило по банковата сметка на болницата на 6 април.То е от Гинка Маркова и е в размер на 100лв.

Депутатът  от ДПС  Делян Пеевски продължава да изпраща дарения за болницата.Той  дари на лечебното заведение и 50 бързи теста за   COVID-19.

Получено е вече и дарението от 55 предпазни шлема от  фондация „Лъчезар Цоцорков“

50 литра спирт за дезинфекция  бяха дарени днес и  от пазарджишката фирма „Сигма“ ООД.

От здравното заведение благодарят на всички дарители за съпричастността към медиците от болницата и пациентите!

„Благодарим, че продължавате да ни подкрепяте и сте с нас в тази битка за ограничаване на заразата, както и в борбата за пациентите с  COVID-19“ благодарят от МБАЛ – Пазарджик.

Подкрепа за болницата обявиха и от Спортен клуб по джудо  „Кодокан“. Председателят на клуба Георги Георгиев заяви след среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, че вече имат  списък с  доброволци, които са готови да  дойдат при необходимост  в болницата и да  помагат на лекарите в дейностите за предпазване от разпространението на вируса.