Патриотични и консервативни сдружения от цяла България организират и ви канят на Шествие за семейството

Началото на идеята бе дадена преди две години, когато няколкостотин души се събраха в София, за да се опитат да зададат позитивен дневен ред като алтернатива на неработещия, либерален модел за общество, тласкащ цяла Европа към пропастта. Целта на участниците беше да се създаде противовес на най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в България…“София Прайд“. Така беше родена инициативата „Месец на семейството“. Шествието цели ясно и точно следното:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настоява се да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настоява се още всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса „Как се отнася до подобряване на демографската ситуация“. Настоява се всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос – защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП „Вероучение“ в образователната програма. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и „антилиберални“ каузи и послания са само и единствено „кръпки“ върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата „либерална“ цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина „борба с езика на омразата“. От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на „Европейски СЕМ“, който да наказва медийте на континента под предтекста за „борба с дезинформацията“. Свобода от „кенсъл културата“, която НПО-та и „правозащитни организации“ копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.


Организаторите подчертават острата нужда от именно такива мерки, заради това че България е първа в целия свят по намаляване на населението. Това сочат прогнозните данни на ООН за 2020-2050 г. от този месец. Всичко това показва, че няма по-голям проблем пред България от демографията й, а точно това е нещото, за което няма нито държавна стратегия, нито министерство. Именно за това първа и най-основна кауза на организаторите на Месец на Семейството от тази година ще бъде искането към властта да превърне демографския въпрос в номер едно цел на държавата. Един от организаторите – Представителят за България на групата на Европейските консерватори и реформисти и доскорошен председател на Младежки консервативен клуб – Кристиян Шкварек споделя във фейсбук-страницата си, че: „Терминът мейнстрийминг (mainstreaming) е въведен в европейското законодателство като изискване всеки предложен закон и политика да се отнася към основните зададени към този момент цели на Съюза. За съжаление там се използва за „зелен мейнстрийминг“ или „джендър мейнстрийминг“, тоест при предлагане на закон или искане за финансиране основен критерий е да докажеш как това се отнася и подобрява темата със Зеления преход или ЛГБТ правата.“ В допълнение Шкварек подчертава: „Настоявам за въвеждане в България на критерий „демографски мейнстрийминг“, тоест всеки закон и държавно финансиране да трябва да докаже ,че по някакъв начин подобрява демографската ситуация в страната. Обещавам Месец на семейството и шествието ни да издигнат това като първа и главна своя цел.

Вече работим с юристи за оформянето на тази политика в конкретни юридически измерения, които сдружение „Месец на Семейството“ ще внася за разглеждане.

Колкото повече хора излезем на шествието на 17 юни в София, толкова повече тежест ще има това ни изискване и входираните предложения. Без спешното принуждаване държавата да превърне демографията в своя най-важна цел, проблем номер едно пред България ще продължи да бъде игнориран и да се задълбочава. Изчезването ни като народ започва да става напълно реална опасност. Времето за приказки изтича. Трябват действия, трябва обществена мобилизация и натиск. Имате възможност да участвате в такъв на 17 юни, голямото шествие от площад Света Неделя, София.“
Организаторите на „
Месец на семейството“ изтъкват, че инициативата не разполага със средства за десетки билборди, както традиционно провеждания в София по същото време „София Прайд“.

Те добавят, че за разлика от организиращите Прайда, „Месец на семейството“ не е финансиран, нито от посолства, нито от големи международни организации. Нито пък може да си позволи ежедневно отразяване и реклама в национален ефир. Това, с което споделят, че разполагат, по тяхни думи е много по-скъпо, много по-ценно – истината и любовта, която е на тяхна страна. Кристиян Шкварек изтъква: „Истината е, че има само два пола, че бракът е между мъж и жена, че експериментите с детската психика вредят, и че историята нас ще оправдае накрая. Колкото и тъмно да става преди изгрева.

Любовта: към родината, вярата, нормалното – тоест всичко, което Постмодернистите презират. Любовта към свободата – на мисълта, на говора, на идеите – онова, което се опитват да подложат на цензура и забрана. Да класифицират като „език на омразта“ и да сведат мисълта до престъпление. Въоръжени с истината и любовта нашето движение има всичко, от което се нуждае. Единственото, което му остава – сте вие. Вашето присъствие на голямото шествие за Семейството, този 17 юни, събота, от 14:00 на площад „Света Неделя“ в София. Защото не парите и подкрепата от „посолствата“ ще спечелят накрая, а истината, любовта и свободата.“

Организаторите на Шествието „Месец на семейството“ са:
Сдружение „РОД Интернешънъл“ и Младежки Консервативен Клуб (МКК)

Дарителската сметка, на която можете да подпомогнете тази и бъдещи подобни инициативи е:

Сдружение „Месец на Семейството“

BG11UNCR70001525343981

Основание: Дарение

Отбележете се в събитието и поканете близки и познати: https://fb.me/e/15H3aWFbo