Пандемията от Covid-19 даде сериозен тласък и висок оборот на онлайн търговията

Онлайн пазаруването набера все по-голяма популярност през последните няколко години, като все повече хора предпочитат да спестят време в обикаляне по магазините. Бумът на този вид алтернативна търговия процъфтя обосбено силно по време на пандемията от Ковид-19. Социалната изолация, затворените магазини и хепермаркети дадоха уникална възможност бизнесът да не замре.

Предимствата на пазаруването по интернет е в неговата оперативност, възможност в удобно време да бъдат видени много и разнообразни артикули, да бъдат сравнени по цени, производител и популярност.

Разбира се, то има и своите негативни страни – невъзможност артикулите да бъдат изпробвани, да се прецени качеството на материята, както и опасността от злоупотреби с личните данни.

Въпреки това, стотици хора ежедневно се доверяват на онлайн магазините, използват ги и дори сами създават сайтове за обмяна на мнения, цени, препоръки и похвали.

За голяма част от възрастните хора пазаруването онлайн все още остава табу, тъй като те са по-прецизни и държат повече на качеството и личната преценка при изпробването на място. Младите хора обаче не се притесняват да поръчват и връщат покупки, които не отговорят на техните предварителни критерии.