Пазарджишки ученици намериха иновативен начин да почетат делото на Кирил и Методий

Организатори на конкурса бяха Дружеството на писателите - Пазарджик и ОУ "Проф. Иван Батаклиев"

Архив

Иновативна идея във връзка с инициативата на МОН месец май да протече като такъв на образованието, се проведе в пазарджишкото училище „проф. Иван Батаклиев“.

Идеята се състои в това, че творчески тандеми, изградени от ученик и родител да напишат съчинение разсъждение, разказ или стихотворение на тема  „И ний сме дали нещо на света – на вси Словене книга да четат“. 

Идеята впечатли ръководството на учебното заведение и близките на възпитаниците ми, коментира учителят Валери Иванов. Децата ми предадоха масово прекрасни творения, в тандем с родител, въодушевен и педагогът.

Журито, в състав Валери Иванов —  преподавател по БЕЛ /член на СБП, сътрудник на СУБ/ и Тодор Каракашев – председател на Дружество на писателите –  Пазарджик днес излязоха с резултатите от конкурса.

1. Тандем – Мартин Смиленов

2. Тандем – Себастиан Милушев

3. Тандем – Даниел Василев

Според регламента на конкурса в него участват съвместно родител/и/ и ученик от паралелката, които представят общ текст по зададената тема – кратко съчинение разсъждение, разказ /до 2 печатни страници/, стихотворение. Плагиатствани /от други автори, „крадени“/ текстове бяха дисквалифицирани. Не се приемаха и такива, създадени само от родител/и/ или само от ученика.

Организатори на конкурса бяха Дружеството на писателите – Пазарджик и ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, а той бе посветен на най-светлия празник 24 май /Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост/.