Пазарджишки джудисти се представиха отлично на първенства в Сливен и Габрово

Всяко състезание е опит, който е безценен за младите ни състезатели, коментираха треньорите

Снимка: Красимир Костурков

Две републикански състезания – в Сливен и Габрово, привлякоха внимание на джудистите през почивните дни, а СК „Кодокан“ и Спортното училище се представиха отлично и на двете.

На републиканското в Сливен участваха 6 деца, водени от треньора Величко Серев. И отново показаха отличната си подготовка, печелейки 2 първи, 1 второ, 1 трето и 2 пети места в класирането.

Със златото се окичиха Денислав Медаров в кат. 34 кг и Цветомир Вълков в кат. 46кг. Сребърен медал спечели Александър Златанов в кат. 27 кг, а бронз – Николай Златанов – кат. 30 кг.

Втората група на СК „Кодокан“ с треньор Виден Василев се завърна от Габрово със злато на седмокласника от Спортното училище Красимир Костурков – кат. 60 кг и Красимир Кендеров – кат. 52 кг. Второ място и сребърни медали спечелиха Ангел Славков – кат. +66кг, който е ученик в девети клас на Спортното училище, и Радина Сербезова – кат. до 63кг, ученичка в осми клас.

Всяко състезание е опит, който е безценен за младите ни състезатели, коментираха треньорите. Те подготвят усилено джудистите за следващото предизвикателство, което ще се състои през почивните дни в Стара Загора.