Пазарджишките джудисти триумфираха на Международния турнир в зала „В. Левски“

Пазарджик бе домакин на турнира

Снимка: Момент от турнира

Участие на 29 клуба, 368 състезатели, спортисти от България, Русия, Гърция…. и победа за джудистите от СК „Кодокан” и Спортното училище, това е равносметката от Международния турнир по джудо за деца, чиито домакин беше Пазарджик. Турнирът се проведе на 15 юни и в него се включиха 46 деца от нашия град.

В отборното класиране заслужено на първо място се класираха домакините от „Кодокан“, на второ място остана отборът по джудо на град Хасково и на трето отборът на „Шампион“ от град София.

Ето и медалистите от Спортно училище град Пазарджик и СК “Кодокан”:

При най-малките – набор 2012 Адрияна Арнаудова се класира втора и спечели сребърното отличие, а Адриян Сербезов и Никола Стоилов се окичиха с бронзовите медали

Във възрастовата група на родените 2010 -2011г. джудистите ни успяха да завоюват три трети места  на Денислав Медаров, Алекс Болчев и Камелия Бочева.

Най-много медали в индивидуалната надпревара спечелиха джудистите във възрастова група 2007-2009г. :

Първо място и златни медали спечелиха Георги Дамянов, Андрей Ганчев, Стилян Гушков, Никола Марков и Маринела Янева.

Втори в класирането и сребърни медали взеха Васил Величков, Цветомир Вълков Станимир Тонов и Моника Шопова.

Трети се класираха Александър Терзиев и Пролет Тончева.

При най-големите – 2005-2006г. златните медали отидоха при Васко Бончев, Емил Вълчев,  Красимир Костурков и Красимира Кендерова. Сребро спечели Любомир Грозданов, а бронзови медали получиха Димитър Спасов, Станислав Николов и  Михаела Станоева.

Турнирът беше открит от кмета на Пазарджик Тодор Попов и президента на БФ Джудо Румен Стоилов. От Българската федерация по джудо го определиха като един от най-силните турнири, които се провеждат в страната. Ведрата атмосфера в залата, спортсменските битки и отличното съдийство превърнаха състезанието  в празник за състезатели и треньори.