Пазарджишка фирма на сцената на Националния дворец на културата

Хубаво е да видиш направеното от наш съгражданин за такова светло събитие. В края на март, Стоянка Мутафова отново ще посети Пазарджик

Снимка: Момент от събитието

За близкото и топло приятелство между великата българска актриса Стоянка Мутафова и пазарджишкия предприемач Благо Солов се знае отдавна. Тия дни то отново беше в обектива на медиите.

Фирмата на Благо Солов бе сред основните спонсори за големия концерт, по повод рождения ден на г-жа Стихийно Бедствие, който се проведе на 2-ри февруари, 97-мия рожден ден на звездната ни актриса. Както медии забелязаха, а и самия Солов потвърди, двамата се прекарали целия ден заедно и тя не се е отделяла от него дори и по време на репетициите.

За дарителството на пазарджишкия предприемач се знае много. Правил е дарения за възстановяване след пожара на Пазарджишкия театър, за ремонта на старата поща, за строителството на чешмичката пред Тракия, за различни културни събитие и подпомагане на хора в беда. Той обаче не обича да говори за това и в типично негов стил категорично отказа да отговори на въпроса ни каква е била сумата на спонсорството на събитието, което събра елита на държавата в НДК . Във всички случаи е похвално, че наш съгражданин се съизмерва с големите столични предприемачи и подпомага такива знакови събития и творци.

На 2-ри февруари Зала 1 на НДК се пукаше по шевовете и беше събрала в себе си политическия и културен елит на държавата и много фенове на звездата, които дълго я аплодираха и я затрупаха с цветя. Благо Солов потвърди само, че е поканил Стоянка Мутафова на частно посещение в Пазарджик, в края на март, за да и покаже града ни и да я срещне с приятели и почитатели.