Пазарджишка фирма дари на храмовете в Пазарджишка, Пещерска и Панагюрска духовна околия почистващи спрейове

„Това е малък жест от наша страна, с който пожелаваме Светли Великденски празници на всички миряни.“, казва управителят Димитър Марков.

Дарението

В навечерието на най-светлите Великденски празници, пазарджишката фирма „Дабъл Д Груп“ дари на храмовете в Пазарджишка, Пещерска и Панагюрска духовна околия 12 кашона с почистващи спрейове за ръце и повърхности „АntiCovid”.  Днес от фирмата ще доставят още 60 флакона за църквите в град Пловдив.

Желанието на дарителите е флаконите да бъдат поставени в църквите,  за да се използват от миряните, които ще изберат да посетят храмовете в дните преди и на Великденските празници, след като Св. Синод на Българската православна църква обяви, че те остават отворени и в тях ще се извършват определените за св. Четиридесетница богослужения и молитвени последования.

Дарителите – Димитър Марков, Даниела Маркова и Йордан Тодоров, вече са предоставили на Архийерейското наместничество в Пазарджик 12 кашона със 144 флакона от почистващия спрей за лична и домашна хигиена „АntiCovid”, които ще бъдат разпределени за църквите в пазарджишка област.

„Всички знаем, че е най-безопасно да останем вкъщи по празниците, но сме на ясно, че много хора ще спазят традицията и ще посетят църквите и манастирите. След разговор с близък свещеник разбрахме, че се използват почистващи средства, за да се поддържа хигиена на подовете на храмовете, иконите се забърсват, местата за сядане също се почистват, но не навсякъде има спрей за ръце, който също е много важен за личната безопасност и за стопиране на разпространението на заразата. Като производители, решихме да дарим за храмовете от пазарджишка област по няколко спрея.“, сподели търговският директор на „Дабъл Д Груп“ Даниела Маркова.

„Това е малък жест от наша страна, с който пожелаваме Светли Великденски празници на всички миряни.“, допълни управителят Димитър Марков.