Пазарджик и Хебър домакинстват европейски финали по волейбол на 15-16 декември

Снимка: Момент от мача Хебър - Монтана

ВК Хебър Пазарджик ще бъде домакин на 1/8-финалите и 1/4-финалите на престижния европейски турнир Купата на CEV, а двубоите ще бъдат излъчвани на живо във Фейсбук страницата на пазарджиклии в специално предаване.

На 15 и 16 декември зала “Васил Левски” в Пазарджик ще приеме 1/8-финалите и 1/4-финалите на европейския турнир Купата на CEV. В първия ден пазарджиклии ще се изправят срещу руския гранд Зенит (Санкт Петербург), а чешкият Дукла (Либерец) срещу Строител (Минск) от Беларус. Победителите от двата двубоя ще излязат един срещу друг на следващия ден за 1/4-финалите. Всички мачове ще бъдат излъчвани на живо във Фейсбук страницата на пазарджиклии в специално предаване с четири HD камери и коментатор.

До престижното домакинство за Хебър се стига след жребий направен през ноември месец в централата на CEV. От клуба домакин споделиха, че организирането на мачове от това ниво, особено в обстановка на пандемия, е предизвикателство. “Правилата наистина са десетки, но за нашия екип всяко ново предизвикателство е успех, защото това ни позволява да надграждаме като клуб. Надявам се този ентусиазъм да бъде прехвърлен и на игрището и да влезем освободени в мача”, коментира Александър Иванов, Председател на Хебър.

 

По-рано в турнира Хебър записа две победи с 3-0 гейма срещу албанския Ерзени (Шияк) и гарантира мястото си в следващия етап на турнира. Срещу руския гранд пък отборът от Пазарджик влиза и след две важни победи в първенството с 3-1 като гост на Монтана и 3-0 у дома срещу Марек (Дупница). Старши треньорът на Хебър, Атанас Петров, още не знае дали ще може да разчита на трансферния си удар Пламен Шекерджиев. Всички останали тренират на пълни обороти за мача срещу Зенит (Санкт Петербург).