Пазарджик бе домакин на „Слънчева Бесапара“

Фестивалът се проведе с подкрепата на Община Пазарджик

Снимка: ОДК

Пазарджик  бе домакин на Деветия  фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“. Организатори  на събитието бяха Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.
Участваха  мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи. Те  се състезаваха  в три категории: марш-парад 100 метра с батон, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс с треньор Вергиния Нешева  участва с композиции във всички възрастови групи с над 110 деца.  През първия ден мажоретките дефилираха по булевард „България“, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши  пред сградата на Община Пазарджик, където се състоя официалното откриване на фестивала. Кметът на общината господин Тодор Попов  приветства участниците, гости и гражданите на Пазарджик, и пожелаха успех на всички мажоретки. Близо 4 часа продължи надпреварата на следващия ден от състезанието в спортна зала „Васил Левски“, където мажоретните състави се състезаваха с композиции на сцена, с батон и пом-пон.

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави  се състезаваха  и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография; специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  „Слънчева Бесапара’“.
На Деветия  фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ Пазарджишките мистерии  участваха с 12  композиции и спечелиха 9 златни медала и 3 сребърни медала. От специалните награди треньорката Вергиния Нешева отново  получи награда за най-оригинална хореография за композиция с пом-пони. И тази година най-голямата награда  Приз „Слънчева Бесапара“  отново остана в нашия град, тя бе присъдена за пети пореден път на мажоретен състав „Мистерия“.

Мотивацията, желанието и таланта на пазарджишките мистерии са на много високо ниво. Не се съмняваме, че ще продължават да ни радват с успехите си и занапред. Само след броени дни момичетата заминават за Република Хърватска, където ще премерят сили с най-силните отбори в Европа. Мажоретките от „Мистерия“ и техните родители  искрено благодарят на господин Тодор Попов за оказаната финансова подкрепа, благодарение на която ще се осъществи участието им в това голямо и престижно състезание.