Пазарджиклии харчат средно по около 20 лв за храна дневно

Снимка: www.kazanlak.com

Пазарджиклии дават средно по  около 20лв за храна дневно, показа репортерска проверка на Рa1.bg. Хората в активна възраст имат повече разходи за храна, тъй като прекарват ежедневието си извън дома. Закуската, която най-често е тестено изделие с чай, айран или боза, струва около 2.00лв.

Голяма част от хората започват деня си и с купуването на кутия цигари, чиято цена средно е около 5.00лв. Ако предпочетат да обядват в бистро или ресторант, ще похарчат около 10.00лв за супа, основно и десерт. Следобедната закуска често е от плод или нещо сладко и възлиза на около 2.00-3.00лв, ако добавим и кафе.

Ако се наложи да вечерят навън, пазарджиклии отделят и още около 10.00лв за храна. Учениците също имат разходи около 10.00-15.00лв, тъй като те нямат време да закусват сутрин вкъщи. Купуват закуски, плодови напитки, безалкохолни и сладкиши от училищните лавки, от там се хранят и на обяд, както и следобед.

Част от хората споделят, че за да намалят дневните разходи за храна или се прибират вкъщи в обедната почивка или си носят домашни сандвичи.