Пазарджиклии отсвириха поредното обществено обсъждане

Само Благо Солов, Благо Петров и Цанко Бангьозов присъстваха на обсъждането на промените в Наредбата за местни данъци и такси

Снимка: Архив

Поредното обществено обсъждане на значим за местната общност нормативен документ премина без присъствието на граждани. Днес от 15 часа в Пленарна зала на Община Пазарджик се състоя общественото обсъждане на промените в Наредбата за местни данъци, в което участие взеха само общинските съветници Благо Солов, Благо Петров и Цанко Бангьозов.

Главният финансист на общината Георги Гайдаров и шефът на отдел „Местни данъци и такси“ Минко Минков обясниха на присъстващите трима съветници и трима журналисти промените в данъците на моторните превозни средства, които ще влязат в дневния ред на януарската сесия. Гайдаров обясни, че новите данъци ще бъдат отново на минималните ставки, без да крие, че при някои автомобили, които досега са ползвали отстъпка за наличие на катализатор е напълно възможно новият налог да скочи със 100 процента. Промените се налагат, заради промените в законодателството.