Очаквано: Хебър – Добруджа и ЦСКА – Нефтохимик

Искаше ни се съперниците ни да изиграят по три мача, но не стана. Спечелиха 1/4-финалните плейофи с 2:0 победи

Снимка: Архив

Снощи станаха ясни и останалите три отбора, които ще продължат борбата за шампионската титла на България. След като Хебър си осигури участие още в петък, снощи това направиха и отборите на Добруджа, ЦСКА и Нефтохимик.

В полуфиналите вече се играе до три победи. Първите срещи ще се изиграят на 31 март и 1 април. Третият и четвъртият мач са определени за 5 и 6 април. Ако се стигне до пети двубой, той ще се изиграе на 9 април.

В първия полуфинал ще играят Хебър и Добруджа. Двата отбора си размениха по една победа в редовния сезон. Добруджанци са тежък противник за нашите и никак няма да е изненадващо, ако в тази серия се стигна до пет мача. Тук важна роля трябва да изиграе домакинското предимство на тигрите, които се потрудиха здраво през редовния сезон, за да го имат.

В другия полуфинал се срещат ЦСКА и Нефтохимик. С победата си в Пазарджик, ЦСКА има домакинско предимство пред бургазлии. В редовния сезон, армейците изпревариха Нефтохимик и изходът от тази серия изглежда непредвидим. На нас естествено ни се иска, който и от двата отбора да стигне до финала да се „изцеди“ достатъчно физически.