От officepa1@mail.bg: Не съм съгласен с политиката на кмета „Всичко трябва да бъде частно“

Публикуваме без редакторска намеса писмо, получена на редакционната ни поща

Архив
Присъствах на Публично обсъждане на проект на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост на Община Пазарджик за 2020г. и проект на актуализиран План за действие на общинските концесии на Община Пазарджик 2018–2020 г.
Изказах се против политиката на кмета „Всичко трябва да бъде частно!“, заложена в плана за концесиите, чрез предоставяне на концесии за 35 години на общинската база за тенис на корт „Писковец“ и летателната площадка до с. Пищигово.
Категорично не съм съгласен обществени (общински) ресурси, изградени от нашите предшественици за масов спорт на децата на всички граждани на общината с желание и талант за тренировки, независимо от техните доходи и социален статус да бъдат преобразувани (подарени) в бизнес-активи на избрани лица за изграждане на клубове за елитен спорт, където ще тренират само деца на родители, които могат да си позволят таксата. Основната дейност на тези елитни клубове ще бъдат не тренировките на пазарджишките деца, а организирането на спортни лагери за елитни спортисти, платени от федерацията, с финансирането от Министерството на спорта от бюджета, т.е. от нашите данъци.
Излиза, че не само ни отнемат общинската база за тренировки на пазарджишките деца, но ще плащаме и тренировките на чуждите елитните спортисти на тази база!
Кметът превръща масовия спорт за гражданите на общината в елитен спорт само за избрани!
Не съм съгласен!
Нека всички родители на трениращи тенис на база Писковец деца, които ще загубят базата за тренировки на децата си,
всички треньори, които ще загубят базата за клубовете си и ще трябва да прекратят дейността си или да плащат безумни такси и да загубят талантливи деца, които не могат да си я позволят, както и всички граждани, които не са съгласни, като мен стратегическите обществени/общински ресурси да се подаряват на частни лица за 35 години (на концесия) да излезем на протест на 31.01.2020 г. (петък), от 13.00 ч., пред входа на Общината, преди заседанието на Общинския съвет от 14.00 часа и ясно да покажем на общинските съветници, на които предстои да гласуват плана за концесиите, че:
„НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА ОЩЕТЯВАТЕ НАШИТЕ ДЕЦА И ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ!“
Решението на европейските общини е добро управление на общинските активи – с добър бизнес-план, изготвен с всички заинтересувани страни и с добър мениджър, а не бизнес-подаръци на отделни лица!