От 7 януари: Канада въвежда допълнителни изисквания за влизане в страната

Снимка: Lifestyle.bg

Канада въвежда допълнителни изисквания за влизащите на територията на страната. Считано от 7 януари 2021 г. пътуващите със самолет, навършили 5-годишна възраст, ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 пред авиокомпанията, с която се придвижват, преди да се качат на самолета.

Изследването трябва да бъде направено до 72 часа преди полета.Промените са обявени на сайта на федералното правителство на Канада.

Всички лица, допуснати на канадска територия, подлежат на задължителната и сега 14-дневна карантина. Преди влизане в Канада всички пътници следва да представят на компетентните власти данни за осъществяване на контакт с тях и информация за провеждането на карантината, като за целта се използва интернет – приложението ArriveCanApp.

За нарушителите на предписанието се предвижда санкция лишаване от свобода до 6 месеца или висока парична глоба.И към настоящия момент Канада е затворена за туристически пътувания на български граждани.

Горепосочените ограничения не се отнасят за допуснатите изключения по отношение на лица с постоянно пребиваване в Канада, членове на семействата на канадски граждани, акредитирани дипломатически представители в Канада и членовете на техните семейства и други.