От 4.00 до 10.00 лева са входните такси за летните басейни в Пазарджишко

Снимка: Фейсбук

Пазарджик. На голяма посещаемост се радват плажовете в Пазарджишко. Най-предпочитан заради удобствата си е плажът на кръстовището на главният път Пловдив – Пазарджик за село Мало Конаре. Той е посещаван и от много пловдивчани, тъй като се намира на главния път от Пловдив за Пазарджик и разполага с паркинг. Цената за вход е 8 лева, за деца 5 лева, като не се плаща допълнително за чадър и шезлонг.

Входът на минералния плаж в Белово, който също се намира на главния път, и е с много посетители през почивните дни, е 8 лева за възрастни и 4 лева за деца до 14 години, като след 17.00 часа цената е 4 лева за всички. Плажът разполага с голям басейн с олимпийски размери, два по-малки басейна, както и с водна пързалка, като се посещава и от множество столичани.

Същите са цените и в друг минерален плаж в областта – в село Варвара. Той разполага с няколко басейна с различна големина и е удобен за семейства с малки деца.

Един от най-евтините за посетители плажове е този в град Стрелча. Там посещенията за деца до 6 години са безплатни, за ученици входът е 2.50 лева, а таксата за възрастни е 4.50 лв.