От началото на пандемията с COVID-19: 913 заразени в област Пазарджик, 619 – излекувани

От началото на пандемията в област Пазарджик с положителни проби са регистрирани общо 913 души, съобщи след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19, заместник-областният управител Йордан Кожухаров. той обясни, че 38 от тях са хоспитализирани, 3 души са настанени за интензивно лечение, 173 са на домашно лечение. От началото на пандемията 619 са излекуваните в област Пазарджик, 293 остават под домашна карантина. Заразените медици са 85 като 80 са излекувани. От началото на месец септември взетите проби за установяване на COVID-инфекция са 2019.

До момента са заразени 3 учители и 2 ученици в областта. В ОУ „Патриарх Евтимий“ в Пещера, учителката с положителна проба е отсъствала от работа през последната седмица, за това от РЗИ са разпоредили мерки за дезинфекция, наблюдение на двете паралелки, където тя е имала часове и при наличие на симптоми от страна на учениците, незабавно уведомяване на личните лекари. В ОУ „Христо Ботев“ учениците от 3-ти клас са поставени под 14-дневна карантина.

В СУ „Георги Бенковски“ в Пазарджик учителката с положителна проба и учениците от класовете, където тя е преподавала са под 14-дневна карантина, която не е изтекла.