Откриха нова оранжерия за отглеждане на канабис в Добровница /СНИМКИ/

Поредната оранжерия за отглеждане на канабис е открита от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Вчера служители на сектора осъществили специализирана полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици. Тя е проведена на територията на пазарджишкото село Добровница.

Полицаите извършили претърсване в къща, обитавана от 55-годишен мъж от Велинград. Оказало се, че имотът е наследствен и ползван от него. В двора е открита полиетиленова оранжерия, в която стопанинът отглеждал общо 91 растения от рода на конопа. Те били в различен стадии на развитие, като криминалистите установили наличие на насаждения с височина между 60 см и 180 см. Общото тегло на откритата зелена маса от канабис е 73.35 килограма. При продължилите действия по разследване екипите от сектора открили още 27 полиетиленови плика със суха зелена маса от глави и съцветия, които били изсушени и готови за реализация.

Тяхното тегло е близо 15 килограма. Цялата открита марихуана и оборудване са иззети, а собственикът им е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната дейност на мъжа продължава. Припомняме, че в рамките на една седмица това е втората наркооранжерия в същото населено място, чието функциониране е неутрализирано от служителите на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Общото количество марихуана иззето при двете акции е близо 78 килограма зелена и около 15.4 килограма суха маса от глави и съцветия.