Откриха наркотици, незаконна пушка, пистолет и патрони в къщата на 32-годишен огняновец

Наркотиците, оръжието, алкохолът и тютюневите изделия са иззети от служители на РУ-Пазарджик

Част от откритото в къщата

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик иззеха множество забранени за притежания предмети и вещества от къщата на мъж от пазарджишкото село Огняново. Разследването на криминалистите започнало заради това, че старият им познайник Г.Т. – 32г. от същото село притежава наркотици.

Мъжът и друг път е бил засичан и задържан от полицаите заради престъпления от подобен род. Вчера екипи на сектора атакували жилището му в село Огняново. Вътре са намерени неголямо количество амфетамин и близо 13 грама суха листна маса, която реагирала положително на марихуана.

Това обаче не било всичко.

По време на процесуалните действия криминалистите се натъкнали на незаконно притежавана самоделна пушка, нерегистриран газ-сигнален пистолет и 50 боеприпаса за него. Открити са и 27 туби с близо 440 литра дизелово гориво без документи за произход, 240 литра с алкохол без бандерол, 559 къса с цигари и килограм сух нарязан тютюн. В едно от помещенията е открит и незаконен казан за варене на ракия.

Наркотиците, оръжието, алкохолът и тютюневите изделия са иззети от служители на РУ-Пазарджик, а дизеловото гориво е предадено на служители от Агенция Митници. По случаите се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.