Откриха изложба със снимки от спасителните дейности на пазарджишки доброволци след земетресението в Турция (СНИМКИ/ВИДЕО)

В двора на Регионален исторически музей Пазарджик бе открита изложбата „7.8 по Рихтер -Спасителите“. Тя е посветена на участието в спасителните дейности след опустошителното земетресение в Турция на сдружение „Пещерно спасяване“ – Пазарджик.

Фотосите на изложбата са правени с личните телефони на българските спасители.

Бе представена и симулация на спасителни акции по алпийски способ и дискусия на тема Доброволчеството и доброволните формирования.

Председателят на сдружение „Пещерно спасяване“ – Пазарджик Иво Колчаков представи дейността на организацията и предизвикателствата като спасяване на оцелели при земетресението в Турция.

Областният управител Трендафил Величков благодари на всички организатори и участници в събитието, което се превърна в атракция за хора от различни възрасти, представители на институции, организации и граждани.

Гост на събитието бе вицеконсула на Република Турция в Пловдив г-н Халит Ислям Таръ. Изложбата „7.8 по Рихтер -Спасителите ще остане в Лапидариума на РИМ Пазарджик до 25 юни.