Откриха дрога в Пещера, Пазарджик и Панагюрище при масирана акция на полицията

Масирана акция на полицията на територията на цялата област

Снимка: Архив

Масирани полицейски акции по противодействие на разпространението и притежаването на наркотици се проведоха на територията на цялата област за времето от петък до днес. В Пещера екипи на полицейското управление в района на гробищния парк засекли микробус управляван от пещереца Ц.Й.- 38г. Последвала проверка, при която било установено, че мъжът съхранява близо 56 блистера с общо 461 таблетки от лекарствени средства забранени за свободно притежаване и за продажба на територията на страната ни. В хода на акцията пещерските криминалисти са засекли и още трима непълнолетни на възраст между 15 и 16 години. У тях били открити различни разфасовки суха марихуана – глави и съцветия, с обща маса от близо 13 грама.

По същото време колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик продължиха активната си работа по документиране на престъпната дейност на дилър на дрога. Както вече съобщихме на улица в Пазарджик екипи на сектора засекли пред входа на жилищен блок стария си познайник И.Ч.- 37г. Оперативните работници установили, че в обитавания от него апартамент мъжът съхранява в картонена кутия 235 грама суха листна маса. Ден след това полицаите извършили и претърсване в къща обитавана от него, намираща се в септемврийското село Виноградец. В една от стаите били открити още около 104 грама суха марихуана.

Пред почивните дни екипи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик също задържаха поредния дилър на наркотици в областния град. В резултат на упорита работа служителите от звеното установили, че пазарджиклията Б.Б.- 24г. разпространява наркотични вещества. В лекия автомобил ползван от него и в жилището му полицаите открили близо 18 грама канабис, подготвен за търговия. Установена е и част от клиентската му мрежа в областния град и близките села. Б.Б. е задържан за срок от 24 часа, а срокът на задържането му е удължен от прокурор при Окръжна прокуратура-Пазарджик със 72 часа.

При рутинна проверка на улица в Панагюрище местните полицаи установили, че 17-годишен тийнейджър от Оборище притежава дрога. От него са иззети над 16 грама суха марихуана. По случая е образувано бързо производство, а с непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.