Откриха голямо количество наркотици във Ветрен и Говедаре

Двамата млади мъже са задържани за срок от 24 часа. Спрямо тях се водят полицейски производства под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик

Снимка: Част от откритата дрога

Голямо количество наркотици са открили и иззели при съвместна акция криминалисти от полицейските управления в Септември и Пазарджик. Първоначално действията започнали служители от РУ-Септември, които извършили проверка в къщата на 23-годишния Б.П. от Ветрен. Там те открили 28 семена и близо 50 грама суха листна маса, които реагирали положително на канабис. В двора органите на реда намерили и 4 растения от рода на конопа в начален стадий на развитие, които били засадени и отглеждани от Б.П.

На следващият етап от акцията се включили и колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Екипи от сектора претърсили къщи в село Говедаре и гр. Ветрен, които били обитавани от 24-годишния М.Б. – жител на пазарджишкото село Говедаре.  В двете жилища са открити общо 950 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана.

В единия от дворовете криминалистите открили също и 8 растения с височина до 70 см. Цялата открита дрога под формата на суха листна маса, семена и растения е иззета.

Двамата млади мъже са задържани за срок от 24 часа. Спрямо тях се водят полицейски производства под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата на криминалистите от двете полицейски управления по разплитане на престъпната им дейност.