Отделението по неонатология на МБАЛ – Пазарджик получи дарение от 500 лева

Отделението по неонатология на МБАЛ – Пазарджик получи 500 лв. дарение от дарителка, която желае да остане анонимна. Жената споделила, че прави този жест, защото се възхищава от работата на екипа и грижите, които се полагат за най-малките бебенца.
„Това се случва в навечерието на големия християнски празник Гергьовден и 5-май – Международен ден на акушерката. Много сме трогнати от дарението на тази мила жена и искаме да и благодарим най-сърдечно за подкрепата, която ни оказва. За нас подобни благородни жестове са висока оценка за нашия труд.
Пожелаваме на нашата дарителка още дълги години да е жива и здрави и да се радва на своите деца и внуци. Нека добрината, която раздава да се връща многократно към нея“, пожела началникът на Неонатология д-р Здравка Пиронова.
В момента в Неонатологично отделение се полагат грижи за 10 новородени. Две са бебета в Интензивен сектор. Едното от тях е родено на 23 март с тегло от 1400 гр. Постъпва в Неонатология от друг родилен дом. Бебето е трябвало да се роди на 6 юни. Малката Ивон вече тежи 2340 гр. Другото бебенце, за което се полагат интензивни грижи, също е приведено от болница в областта. Лъчезар е роден с тегло 3400 гр. на 28.04. И двете новородени са много красиви и се надяваме скоро да бъдат излекувани и да могат да се приберат при своите семейства, сподели д-р Пиронова.