Отборът по стрелба на пазарджишкия затвор победи на национален турнир

Отлично представяне на стрелците от пазарджишкия затвор

Снимка: Пресцентър ОДМВР

През тази седмица в специализирания център за подготовка на служители от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” при Министерството на правосъдието се проведе Републикански преглед по полицейска стрелба и приложни умения. Турнирът е под патронажа на Министъра на правосъдието, а в него вземат участие представители на всички териториални звена на ГДИН. Надпреварата премина при доста сложен регламент, включващ три специализирани стрелкови умения и при доста сериозна конкуренция на опитни надзиратели от цялата страна.

За голяма радост на нашите служители и най-вече за началника на звеното старши комисар Веселин Коцев отборът на Затвора в гр.Пазарджик воден от старши инспектор Димитър Петров се класира на първо място. В индивидуалното класиране отлично представяне направиха командирът на отделение Русчо Русчев – първо място при мъжете и младши инспекторът Елка Минева – второ място при жените. Не по-назад от тях остана и капитанът Димитър Петров, който зае второ място в индивидуалното класиране при мъжете.

Призовите отличия бяха връчени от проф. Николай Проданов – заместник министър на правосъдието, от ръководителите на структури в правосъдното ведомство г-н Петър Караколев и г-жа Сашка Андрекова. По този недвусмислен начин бе дадена изключително висока оценка за нивото на професионалната и полицейската подготовка на групата служители на пазарджишкия затвор, ръководен от старши комисар Веселин Коцев.