Отбелязаха 10- та годишнина на Дневния център за лица с увреждания в Звъничево

Преди 10 години стартирахме плахо  като Център за социална рехабилитация и интеграция с 20 потребители, сега сме Дневен център с повече от 35 хора в нужда, коментира управителят Тодор Тодоров

Снимка: Момент от събитието

Дневният център за пълнолетни лица  с увреждания в село Звъничево отпразнува с пищно тържество десетия си рожден ден. Над 50 гости от Община Пазарджик, Община Лесичово, Дирекция „Социално подпомагане“, неправителствени организации – ИГА, ЕГИДА, БЧК и сродни центрове за социални услуги уважиха събитието.

„Преди 10 години стартирахме плахо  като Център за социална рехабилитация и интеграция с 20 потребители, сега сме Дневен център с повече от 35 хора в нужда.  Те ежедневно получават медицинска и психологическа помощ, рехабилитационни грижи, храна, занимания по интереси от специалистите в центъра. Това надграждане беше постигнато както с усилията на екипа ни, така и с подкрепата на Община Пазарджик и държавните социални структури. През годините изцяло с наши средства  изградихме две нови зали – за рехабилитация, и за отдих. Преди месец  бяхме номинирани и за отличие от Националната асоциация за социални услуги за това, че 10 години успяваме да предоставяме качествена услуга на нашите потребители.“, заяви в приветственото си слово управителят на сдружението Тодор Тодоров.