Осъдиха тримата извършители на въоръжен грабеж в Пазарджик на по 20 години затвор

Архив

Окръжен съд – Пазарджик постанови присъда по наказателно дело срещу трима подсъдими за извършване на въоръжен грабеж. На 21 декември 2015 год. тримата подсъдими в съучастие с неизвестно лице извършват грабеж на златни накити, вещи и пари от 4 лица като употребяват за това сила и заплашване. Грабежът е в особено големи размери, стойността на откраднатите вещи възлиза на 66 714 лв., извършителите са били въоръжени, на пострадалия Т.Н. са нанесени средни телесни повреди.

Подсъдимите са осъдени на по 20 години лишаване от свобода за всеки един от тях при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието, като спрямо В.А. е присъединен остатък от наказание в размер на 3 години 4 месеца и 6 дни, по което е бил условно предсрочно освободен.

На пострадалия Т.Н. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 110 000 лв. за причинените му неимуществени вреди. На пострадалия С.С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 113 565 лв. за причинените му имуществени и неимуществени вреди. На пострадалия С.С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 6000 лв. за причинените му неимуществени вреди. На пострадалата С.С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 50 200 лв. за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. На пострадалата Е.Х. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 77 918,98 лв. за причинените ѝ неимуществени вреди.

Направените по делото разноски в размер на 28 637,61 лв. са присъдени в тежест на подсъдимите, а направените разноски за преводач в съдебното производство в размер на 43 826,95 лв. остават за сметка на бюджета на съда.

Присъдата е неокончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

 

Делото е образувано в Окръжен съд – Пазарджик на 03.05.2017 год. и продължи 3 години. В този период са проведени общо 56 открити съдебни заседания.