Островът вече има и Люлка на Пикасо

Това е третата творба от поредицата „люлки“ на двамата пазарджишки автори

Снимка: Момент от откриването

В присъствието на много млади хора и почитатели на изкуството на Светозара и Марин Кузеви в парк-остров „Свобода“ официално беше открита най—новата им творба – „Люлката на Пабло Пикасо“. Това е третата творба от поредицата „люлки“ на двамата пазарджишки автори. Светозара Кузева сподели, че идеята се е родила докато Марин Кузев е работил върху скулптурата „Съзерцателят“, която изобразява художникът Димитър Казаков – Нерон, вгледал се във водите на канала „Паша арк“ и е свързана с идеята за вечното движение и вечния покой и тяхно сливане в едно. Марин Кузев сподели, че е направил опит да открие подобни идеи за скулптури люлки в Интернет, но никъде не е открил такива композиции, затова и с нескрита гордост сподели радостта си, че техни творби са намерили място в специален справочник „101 отбивки с деца“. Марин Кузев подари книгата на Тодор Попов с посвещението : „На човека, чиито дела отдавна са извън границите на политиката“ .

Щастлив съм, че вече започваме лека- полека, след толкова години и целенасочена работа в сферата на културата, в сферата на спорта, в сферата на … всичко, Пазарджик започва да става номер едно. Ето вече сме номер едно във волейбола. Няма да бъде късно, когато ще станем номер едно във всичко. С тези думи Тодор Попов поздрави пазарджиклии, които бяха в парк остров „Свобода“ и присъстваха на откриването на новото творение на творческия дует Светозара и Марин Кузеви.

„Всичко, което съм правил през тези години е подчинено на целта, която съм преследвал, а това е да имаме самочувствие, че сме добри в много неща. Ние сме такива и трябва вече да започнем да го показваме, защото второто място не ни отива“, коментира Попов.

„След още няколко години ще берем още по – големи плодове, следствие на нашия постоянен и целенасочен труд“, прогнозира Попов. „Винаги съм се възхищавал на хората от изкуството и спорта, защото Господ им е дал такива способности, на мен пък е дал способността да разбера, че това е изключително важно и да подпомагам такива хора“, акцентира Попов.

 

„Помним какво бе тук преди години? Пущинак! А сега е прекрасно място, с което се гордеем и това е в резултат на усилията на всеки, който живее в този град. Важно е още малко да си повярваме и аз съм убеден, че във всеки аспект Пазарджик ще стане град за пример“, коментира Попов.

 

„Днешният ден е още един щрих към голямата картина, която искаме да нарисуваме. Пазарджик да стане един от най – умните, красиви, спортни и перспективни градове“, завърши Тодор Попов. По желание на авторите на творбата те седнаха първи на люлката в неговата компания.