Осем пункта на полицията контролират влизането и излизането от града

Полицията призовава гражданите към търпение, разбиране и отговорност при спазване на разпоредените мерки, които са в името на обществения интерес.

Пунктът при Затвора

В ОДМВР-Пазарджик е създадена организация за изпълнение на мерките разпоредени от Министерство на здравеопазването от тази нощ. На входно-изходните места на Пазарджик, като областен център са изградени осем контролно-пропускателни пункта:

– на пътя за АМ «Тракия» при Затвора

– на пътя за село Бощуля

– по пътя за село Звъничево при мост «Атлантик»

– при разклона за село Главиница

– на пътя за село Добровница

– на пътя за село Мирянци

– на пътя за село Синитево

– на пътя за село Ивайло

 

Полицейските екипи извършват проверки на леките автомобили за причините, които налагат влизане или излизане от града. Припомняме, че пътуващите е неохбодимо да се снабдят със служебни бележки или документи , които да удостоверяват къде живеят по настоящ адрес, ако той  е различен от постоянния. Ако се налага пътуване към работа –служебна бележка от работодателя, по здравословни причини –медицински документи.

От полицията очакват, че ще има и конкретни случаи, които тепърва ще се изясняват, но това ще става по преценка на място от полицейските екипи, които ще ги съгасуват с дежурната част на районното управление в Пазарджик и ОДМВР.

Полицията призовава гражданите към търпение, разбиране и отговорност при спазване на разпоредените мерки, които са в името на обществения интерес.