Осем златни медала за спортен клуб „Мега“ на Държавното ученическо първенство и Държавния турнир по чирлидинг и мажоретни спортове

Осем златни медала спечелиха състезателите на Спортен клуб „Мега“ и ПМГ „Константин Величков“ (Пазарджик) на провелите се първо Държавно ученическо първенство и Държавен турнир по чирлидинг и мажоретни спортове в Перник.

Клубът взе участие с 16 състезатели в различни възрастови групи, които представиха 8 танца, като и осемте танца спечелиха първи места. Категориите, в които се изявяват състезателите, са – соло, дует, мини формация и формация, а уредите – батон и помпони.

Изключително съм горда и щастлива с постигнатото от нашите състезатели. В Държавното ученическо първенство участваха представители на 24 училища от 21 населени места в България. Успяхме да преборим конкуренция на вече утвърдени градове в този спорт“, коментира ръководителят и треньор в клуба Петрунка Стойчева-Маргинова.

На 24 юни в Пловдив предстои финално Държавно първенство за определяне на участието за предстоящото Европейско първенство през октомври, на което домакин също ще бъде Пловдив.