Осем дни без Синя зона в Пазарджик

Снимка: Архив

Публикуваме без редакторска намеса прессъобщението на Контур 7:

В осем от дните по Коледа и Нова година пазарджиклии и гостите на Пазарджик ще могат да ползват свободно местата за почасово паркиране Синя зона.

На 24, 25, 26-ти декември 2018 година и на първи януари 2019-та, Синя зона няма да работи. Дните преди Бъдни вечер са събота и неделя, така че свободното паркиране започва от утре. 29-ти и 30-ти декември също са събота и неделя и паркирането тогава ще е свободно.

Напомняме на гражданите, че 27, 28 и 31-ви декември са работни дни и според общинската наредба режимът за почасово платено паркиране е валиден. На Стефанов ден и денят след него Синя зона ще работи в часовия диапазон от 08:00 до 19:00 часа. По изключение само в последния ден на годината работното време ще е до 17:00 часа.

В тази връзка апелираме към жителите и гостите на града да бъдат внимателни и в оставащите три работни дни до края на годината да спазват въведените правила, за да не бъдат неприятно сюрпризирани. Цената за един час в „Синя зона“ е 1,50 лв. Тя може да се заплати чрез закупуване на талони или изпращане на SMS.

Дори и в празничните дни шофьорите са задължени да спазват пътните знаци и правилата за престой и паркиране на автомобилите, така че да не пречат на движението и да не затрудняват придвижването на останалите превозни средства на пътя.