Опитаха да измамят и директора на ОДМВР

Зачестяват подобни случаи

Ивайло Тишев

От Областната дирекция на МВР в Пазарджик бихме искали да насочим вниманието на гражданите към евентуални позвънявания на мобилните телефони от номера с кодовете на далечни държави извън Европейския съюз.

През последните дни в социалните мрежи се коментират различни случаи на обаждания от непознати номера, предимно от държави в Африка или островни държави, но всички извън Европейския съюз. Характерно е, че позвъняването е много кратко и цели да накара ползвателя на телефона да върне обаждане. Така абонатите от територията на страната ни рискуват да се „сдобият” с високи сметки за мобилен телефон, тъй като обаждането към въпросните номера е в пъти по-скъпо от тези към страни членки на ЕС. Позвъняванията могат да са както към лични, така и към служебни мобилни телефони, а целта е една и съща.

За да добиете повече представа ви информирам, че днес следобед дори на служебния телефон на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев имаше две подобни изключително кратки позвънявания от телефонни номера с код +223, който е телефонния код на африканската държава Мали.

Телефонният номер от Мали