Голяма опашка от хора има пред специализирания магазин за риба и рибни продукти на градския пазар в Пазарджик. Цените, които предлагат търговците, са почти без промяна от миналата година.
В по-големите хранителни вериги са изнесени допълнителни маси, на които се предлагат освен сурова риба и вече сготвена и пържена за улеснение на работещото семейство. Ако не обичате тлъста риба или ако сте решили да не се охарчвате твърде много за Никулден, вариантите са много.
Каракуда, не много едра, се предлага по 4 лева килото. Най-търсената целогодишно замразена скумрия струва по 5,50 до 8,50 лв. на килограм според размера и в зависимост от това дали е на промоция. За 9 до около 10 лева на кило може да си вземете паламуд. Ципура и лаврак в тарелки в големите вериги са по 15-18 лева на килограм.
Най-скъпа е смятаната за най-богата на „омега 3“ сьомга – от 25 до над 45 лева за килограм.