ОДМВР: Благодарим ви, че в неделя останахте по домовете си

В неделя на нарушители са съставени 11 акта съгласно Закона за здравето. Предвидените в закона санкции за в размер от 300 до 1000 лева.

Архив

Благодарим на гражданите, че в неделя огромната част от тях останаха по домовете си и спазваха изискванията за физическо дистанциране, коментират от областната полиция.

Екипи на районните управления и секторите в ОДМВР-Пазарджик в целия регион осигуряваха обществения ред в близост до храмовете по случая празника Цветница, в районите на централните градски части, паркове и детски площадки. Освен това на входно-изходните артерии на гр.Пазарджик своята денонощна дейност осъществяваха полицейски служители на обособените КПП.

Извършвани са посещения на сигнали, подадени от граждани за струпване на хора и нарушаване на противоепидемиологичните мерки. В тази връзка служители на сектор „Охранителна полиция” при РУ-Пазарджик и полицейския участък в квартал „Изток” са установили 11 нарушения на граждани, които са се намирали на обществени места и не са носили на лицата си предпазни маски или шалове.

В тази връзка на нарушителите са съставени 11 акта съгласно Закона за здравето. Предвидените в закона санкции за в размер от 300 до 1000 лева.