Община Сърница: Жителите на Сърница ще могат да правят PCR тестове по желание

Ръководството на Община Сърница даде разясненияя на населението, след началото на кризата

Ръководството на Община Сърница по време на видеоконферентната връзка с Областния кризисен щаб

От днес ще е възможно извършването на PCR тестове и в гр.Сърница по желание на гражданите, като същите ще се заплащат индивидуално от всеки. Заинтересованите лица следва да се свържат с личните си лекари за получаване на необходимата информация за мястото и начина, по който се извършват пробите.


Приканват се гражданите да повишат личната си хигиена при осъществяване на социалните и работните си контакти. А хората в рискови групи да използват защитна маска за лице и ръкавици. Мерките да се прилагат особено при посещението на обществени открити и закрити места като магазините, джамиите, парковете, улиците и т.н.


При поява на симптоми на коронавируса – повишена температура, кашлица, затруднено дишане, болки в мускулите, умора, загуба на обоняние, гражданите да НЕ посещават Здравната служба в гр.Сърница, както и аптеките за назначаване на самолечение, а следва да се свържат по телефона с личния си лекуващ лекар за получаване на нужните инструкции от него за предприемане на последващи действия.

Така при евентуално заразяване ще се ограничи кръга на контактните лица и ще предпазят както себе си, така и останалите.

Лицата, които имат съмнения за осъществени контакти със заразеното лице, могат да се обърнат към служител от общинска администрация за осъществяване на консултации и предприемане на превантивни мерки.

Телефонът за контакт е 0889143098

От Община Сърница приканвамт всички съграждани към отговорно поведение, за да спре разпространението на заболяването.