Община Стрелча получи дарение от 35 000 лева от Фондация „Лъчезар Цоцорков“ за реставрация на тракийската гробница “ Жаба могила“

Снимка: Община Стрелча
Като израз на висока оценка и доверие за работата и усилията на ръководството на Общината за развитие на туризма, и съхранение на културното наследство на територията на Стрелча,  Фондация „Лъчезар Цоцорков“ включи Стрелча в годишната си програма за подкрепа на проекти в сферата на културата, които са двигател на местното икономическо развитие.
С дарението от 35 000 лева Общината ще подготви проект, чиято реализация ще позволи уникалното археологическо наследство  да бъде съхранено и представено по най-добрия начин на туристите.
Кметът инж  Георги Павлов коментира, че гордостта на Стрелча – гробницата „Жаба могила“ от години се е превърнала в срам на града, заради липсата на средства за консервация и реставрация.
„Миналата година успяхме да създадем организация за всекидневен достъп до Жаба могила, а днес, с подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“, на която поднасям искрените си благодарности, ще направим решителната крачка да върнем блясъка и да направим привлекателен за посещения този уникален археологически обект“,  допълни инж. Павлов.