Община Пещера ще изгради игрища за мини футбол, баскетбол и волейбол

С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциала за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера

Архив

Община Пещера ще изгради и оборудва мини футболно игрище, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера.

Договорът за безвъзмездно финансиране е с Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Проектите  са на обща стойност 94 284,13 лв., като сумата представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ. За постигане на максимален ефект от съвременните нужди, се предвижда подмяна на настилки в зоната на обособените игрища, направа на осветление по електропроект, съответстващ на съвременните норми. Настилката на игрището за футбол на малки врати ще бъде с изкуствена трева, баскетболното ще е с асфалтобетонно покритие. Предвидено е да бъде извършен монтаж на три модула пейки по за 18 човека.

Теренът отреден за мини футболно игрище е с размери 20/40м., игрището за волейбол и баскетбол ще е 24/13м., уточни архитектът на Община Пещера Атанас Васев. Изграждането на безопасна и достъпна спортна площадка, както и осигуряване на равен достъп на всички групи от обществото до изградената спортна площадка, са част от целите включени в програмата за управление на Община Пещера на кметът Йордан Младенов.

С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциала за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера. В своята програма за мандат 2019-2023г. градоначалникът смята да реализира спортни обекти за хандбал и бадминтон и площадки за фитнес на открито в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Според него това са част от мерките за задържане на младите и предприемчиви жители и прекъсване на тенденциите на обезлюдяване на общината.