Община Пазарджик модернизира паркингите в града с автомати

Снимка: troikarta.ru

260 хиляди лева без ДДС се очаква да струва модернизирането на паркингите в Пазарджик с автоматизирани системи за обслужване. Такава е прогнозната стойност, заложена в поръчката на нужното оборудване. Такова е предвидено за няколко общински места за платен престой на автомобили в града – зад театъра, пред спортната зала „Васил Левски“, пред хотел „Тракия“, до бившия ГУМ. Те са с общо 136 паркоместа, от които 8 са за хора с трайни увреждания.

Тези паркинги до момента се обслужват от общински служители, които събират таксите и издават касови бонове. Чрез внедряването на автоматична система се очаква да се подобри обслужването – да се предотврати струпването на опашки, както и да се повиши сигурността. Система за разпознаване на регистрационните номера ще позволи по-лесно проследяване на автомобили при евентуални инциденти. Може дори да се забрани достъп на кола с даден регистрационен номер, ако има системни нарушения.

Обществената поръчка предвижда демонтаж на сегашните кабини и бариери и поставяне на ново оборудване: система за платено паркиране и контрол на достъпа, в това число хардуерни компоненти, софтуер, лицензи. Изпълнителят се задължава да проведе тестове след монтирането на съоръженията, да организира обучение на служителите, да осигури гаранционно и извънгаранционно обслужване.

Срокът за подаване на оферти е 15 юли. Отварянето им предстои на следващия ден от 14:00 часа.