Обновеният ст. „Георги Бенковски“ трябва да е готов за първия кръг през следващия сезон

Очаква се да бъдат инвестирани около 1,3 млн. лева

Снимка: Архив
Съвсем скоро ще бъде обявена поръчката за ремонта на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, като се очаква количеството на вложените средства да е около 1,3 милиона лева, съобщи на месечната си пресконференция кметът на общината. Целта е Хебър да започне новия сезон на стадиона си, който трябва да отговаря на всички стандарти за Втора лига, в която всички се надяваме отбора да се състезава.
Отпуснатите от държавата 800 000 лева ще са достатъчни за направата на нова централна трибуна и ВИП зона, която е задължителна според изискванията. Очаква се след ремонта, стадионът да разполага с 1 600 седящи места, които да отговарят на стандартите на лигата.
За реновирането на тревното покритие ще са необходими 35 дни, като по време на пресконференцията не стана ясно дали ще се изгражда дренажна и поливна система.
Както вече Ра1 писа, стадион „Георги Бенковски“ ще бъде чисто футболен стадион, без лекоатлетическа писта.
Кметът на Пазарджик бе категоричен, че теренът ще е готов за първия кръг през есенния полусезон на следващата година, докато останалите дейности биха могли да се довършват и по време на първенството.