Областният управител проведе изнесена приемна в Лесичово

Жители на Церово протестират срещу разбиването на важен път

Снимка: Момент от приемната

Приемните дни на областния управител по общини продължиха и през 2019г. Лесичово е деветата поредна община, в която днес областният управител Стефан Мирев проведе изнесена приемна, в нея участваха експерти от Областната администрация и представител на Областна дирекция „Земеделие“ Пазарджик.

Областно пътно управление Пазарджик ще извърши проверка на републиканската отсечка Лесичово – Калугерово. Пътят е почистен от храсти и дървесна растителност, която на определени места е струпана в близост до пътното платно и това затруднява видимостта.

След постъпил сигнал от жители на с. Церово, областният управител инициира работна среща с представители на РДГ, ДГС и РИОСВ Пазарджик, която ще се проведе на 17 януари. Жителите на Церово протестират срещу купищата остатъчна дървесина, която затруднява преминаването по асфалтовия път до защитените местности „Бенковска поляна“ и „Новаковец“. Пътят до тях се разбива от тежките машини и е затрупан с клони и остатъци от сечта. Сигналът до областния управител е подкрепен с подписка на 197 жители на с. Церово