Областният управител насрочи консултациите за състава на РИК

Консултациите са публични и ще се проведат на 29 март 2019 година /петък/, от 14,30 часа, в Заседателна зала на Областна администрация Пазарджик

Снимка: Архив

В изпълнение на указа, с който президента насрочи изборите за членове на Европейския парламент от Република България и във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик, областният управител издаде заповед за насрочване на консултации за състава на РИК Пазарджик.

Консултациите са публични и ще се проведат на 29 март 2019 година /петък/, от 14,30 часа, в Заседателна зала на Областна администрация Пазарджик, ет. 1.

Поканени за участие са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени – ПП “ГЕРБ”, Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ”, Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, Партия „Движение за права и свободи – ДПС”, Партия „ВОЛЯ“, Коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“, „Реформаторски блок“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица следва да представят до 10,00 часа на 29 март 2019 година в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс.