Областният съвет на БСП излезе с декларация по случая „Велков – Мърков“

Публикуваме декларацията без редакторска намеса

Снимка: Архив

На заседание на Областния съвет на БСП в Пазарджик, проведено на 5 .12.2019 г., единодушно бе приета декларация по повод едноличните решения на бившите народни представители от БСП Георги Мърков и Славчо Велков да бъдат назначени като кметски наместници в селата Горно Вършило и Славовица в екипа на кмета на община Септември Марин Рачев, издигнат от МК“ Обединени земеделци“/ ПП“ГЕРБ, ПП“НФСБ“, ПП“ВМРО-БНД“/.

Областният съвет на БСП-Пазарджик  категорично се разграничава от назначаването на бившите народни представители от партията Славчо Велков и Георги Мърков за кметски наместници в селата Славовица и Горно Вършило по предложение на кмета на община Септември Марин Рачев, подкрепен от ПП“ ГЕРБ“.

Считаме за политически недалновидно и недопустимо хора, които многократно са заявявали публично несъгласието си с порочния модел на управление на общината, да стават в настоящия момент част от него. Нещо повече, в медиите все още се пазят изявленията им, в които този модел е определян като „добре смазана корупционна машина”.

Подобни действия са не просто безпрецедентни и неморални, но и оставят усещането сред гражданите, че за пореден път личният интерес стои над обществения в местната власт.