Обвиненият за убийството на баба си Христо Спасов остава в ареста

29-годишният Христо Спасов е с висше техническо образование, служебният му защитник се съгласи, че за клиентът му "домашен арест" не е добър избор на мярка

Снимка: Христо Спасов в началото на съдебното заседание
Прокурор Паун Савов поиска най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с мотивите, че събраните до момента факти водят до обосновано предположение, че 29-годишният велинградчанин е извършил деянието, в което е обвинен. Сериозността на обвинението от своя страна може да се яви мотив за обвинения да се укрие или извърши ново престъпление.
Служебният адвокат на подсъдимия не оспори искането на прокуратурата с аргумента, че извършеното престъпление е станало в дома на обвинения и мярката „домашен арест“ не е в интерес на подзащитния му. В същото време той поиска от съда да се назначи комплексна съдебно – психиатрична и психологическа експертиза, която да снеме статуса на Христо Спасов, защото адвокатът му имал информация, че в последно време клиентът му не е бил адекватен.
В този момент Христо Спасов започна силно да кашля и след секунди повърна, с думите, че има „алергия, нещо в белите дробове“. Съдия Ирина Джунева се видя принудена да спре заседанието и да разпореди да се извика Спешна помощ.
След подновяване на заседание тя взе определение да остави Христо Спасов с мярка „задържане под стража“.