Нов препарат убива COVID-19 за 30 секунди, твърди турски социолог

Ново разработено лекарство e способно да неутрализира Covid-19 за 30 секунди. Това обяви сензационно в ефира на новинарския канал CNN Turk собственикът на известната турска социологическа компания „Сонар“ Хакан Байракчъ. Той допълни, че лично е бил свидетел на ефекта от метода.

Пред очите му били излекувани 8 леко засегнати пациенти още преди няколко месеца. Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали. Хакан Байракчъ е разговарял лично с министъра на здравеопазването Фахретин Коджа и с негови заместници и те го уверили, че от министерството ще проучат въпроса, предава 24 часа.

Изобретателят на „вълшебния цяр“ бил чужденец и допреди няколко месеца бил в Турция, но след като се срещнал с няколко фармацевтични компании решил да замине за родината си – близкоизточна държава. Водещият специалист д-р Мехмет Джейхан, ръководител на детско инфекциозно отделение към Медицински факултет на Университета Хаджеттепе, който също присъстваше на въпросното предаване, остана скептичен за достоверността на изнесените данни. Байракчъ заяви в ефир, че човекът, който е изобретил лекарството, е излекувал след това още 340 пациенти в своята страна. Хакан Байракчъ каза, че бившият заместник на управляващата Партия на справедливостта и развитието Мехмет Метинер, който е бил в студиото на същото предаване, е използвал лекарството. Мехмет Метинер реагира на Хакан Байракчи, като каза: „Нарушихте поверителността. Други страни могат да вземат сега това лекарство“. Очаква се мистериозния учен да пристигне в Турция след седмица и да започнат изследвания на държавно ниво на неговото изобретение. Байракчъ заяви, че лично министърът на здравеопазването ще се погрижи за всичко и „много бързо, само след няколко месеца ще предоставим лекарството в услуга на целия свят.“

Източник: Аctualno.com