Нов, модерен ангиограф вече работи в МБАЛ-Пазарджик

Нов, модерен ангиограф вече работи в „МБАЛ-Пазарджик“ АД. За неговото закупуване Министерството на здравеопазването отпусна 1 млн.лв.
Тази сутрин отец Димитър Христев от църквата „Света Петка“ направи освещаване на новата придобивка. Той отслужи и водосвет за здраве на здравните специалисти от Кардиологично отделение и Отделението по образна диагностика на лечебното заведение.
Новият ангиограф е марка Сименс. Системата „Artis one“ дава възможност за по-пълно и безопасно изследване на пациентите със сърдечни заболявания и увеличава възможностите на инвазивната диагностика на сърцето и кръвоносните съдове, както и за лечението им.
„Благодаря на Министерството на здравеопазването, което отпусна средства, за да помогне за закупуването на тази модерна апаратура. Всичко това го правим в интерес на пациентите. Честито на Кардиологично отделение. Надявам се, че ще помогнете на много хора, които се нуждаят от кардиологична помощ“, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.
Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев отправи благодарност към ръководството на МБАЛ-Пазарджик.
„Новият апарат дава значително по-голяма сигурност и по-голямо качество на нашата работа“, обясни д-р Андреев.