Нови четиринадесет медала за Модел яхт клуба от Мемориал „Неделчо Шишков“

Вижте наградените от Национална изложба „Мемориал Н.Шишков“

Снимка: Анастасия Бончева

През почивните дни в Регионалния исторически музей се проведе поредната Национална изложба- „Мемориал Н.Шишков“ по корабомоделен спорт за настолни модели- класовете С. На съдийското жури бяха представени 42 модела в класовете от С2 до С8.

Пазарджишките корабомоделисти отново се представиха на ниво и успяха да завоюват пет златни и девет сребърни медала. В ново амплоа се представи змс Петко Петков- изявен състезател в скоростните радиоуправляеми модели, но и тук доказа, че е лидер и в клас С2 с модел на спасителния кораб „Хални“,  безапелационно с най висока оценка от 98,33 точки заслужи златния медал. Със златни отличия се окичиха и миналогодишните световни шампиони в клас С6- змс Никола Друмев с линейния кораб „Нелсън“ – 98,33 т. и змс Лазаринка Бончева с линкора „Аризона“- 97,33 т., а дъщерята и Анастасия Бончева заслужи останалите два златни медала в същия клас, но при юношите – 94367 т. с модел на военния кораб Г-8 и 94,00 т. с яхтата „Аркона“. Мс Димитър Енгибаров успя да спечели цели пет сребърни отличия в клас С6 и само неточност в документацията го реши поне от три златни.

В подобна ситуация се оказа   мс Михаил Воденичарски и той с горчивина се задоволи с два сребърни медала. При юношите в същия клас сребро спечели и Невена Узунова- 86,00 т. с круиза „Куин Мери“ Сребро получи и модела на „новака“ Иво Котов в клас С8- с ветрохода Ког, който се появява за първи път на такъв отговорен форум. С дванадесет призови места се отличиха представителите на гр. Средец, шест за Каварна, четири за Харманли, две за Димитровград и по едно за София и Русе. За съжаление, поради това, че в клас С1 не се представи нито един модел, купата на името на Неделчо Шишщков не беше връчена. Равносметката за Модел яхт клуб-Пазарджик, в началото на спортния сезон е оптимистична и плановете са още много призови отличия от Държавните и Международни първенства до края на сезона.