Нова измама: Канят ви на масаж, а си тръгвате с кредити

Със записано съобщение по телефона канят хора за безплатен масаж и демонстрация на модерни уреди, съобщи „Марица„.

млада жена споделя, че получила странно обаждане. Вдигнала телефона, а отсреща мъжки глас учтиво я поканил на събитие в столицата. Споменал, че ще има безплатен масаж, демонстрация на модерни уреди и задължителен подарък за присъстващите.

Жената задала въпрос какво всъщност е това събитие. Естествено, не получила отговор, предвид, че разговаря със запис. Вместо това от телефона ѝ било повторено последното изречение, в което се казва да си даде данните. Отново пробвала с въпрос, но пак ударила на камък.

Събитието е демонстрация или по-скоро реклама на масажори, възглавници и всякакви други неща. Присъстващите биват омайвани с дребни подаръци и уж огромни отстъпки от цените на продуктите. Така хората се лъжат, взимат веднага „намалените“ стоки, като за това подписват договор за изплащане на месечни вноски.

Атаката по телефона е от няколко дни и е на произволен принцип. Стотици граждани са получили подобно обаждане.

Подобни рекламни събития се провеждат ежедневно, в цялата страна. От залите, в които рекламните агенти вършеят, си тръгват десетки пенсионери с кредити. В крайна сметка, те предлагат, възрастните хора купуват. Тоест, чиста измама тук няма, но има чиста проба заблуждение и „омайване“, което кара хората да вземат неща, струващи 10 пъти повече, отколкото в нормален магазин. Подобен кредит, като този на Стефан, се изплаща с години, предупреждават специалисти.