Не вярвате…..

Не вярвате на учителите в детската градина /искате камери за наблюдение/, не вярвате на лекаря, който ви е прегледал и изписал лекарства, които вие така и не сте купили, но сте си забъркали една чорба от лимони, мед и магданоз, която лекувала от рак, но долните лекари и аптекари не са ви казали за нея /добре, че намерихте рецептата във Фейса/. Не вярвате на учителите в училищата, защото нищо не правят и четат вестници в час. Не вярвате, че Гинка Върбакова иска да купи ЧЕЗ. Не вярвате, че с работа можете да направите живота си по – добър. Не вярвате на Бойко Борисов, не вярвате и на Румен Радев. Не вярвате на медиите /журналистите са корумпирани и за пет лева пишат, каквото им кажат/. Не вярвате на Българската агенция за безопасност на храните, когато ви кажат, че са установени огнища на чума по животни. Не вярвате, че под защитните облекла на санитарните инспектори стоят именно такива, а не цигани. Не вярвате в Бог и църквата. Не вярвате на външния министър. Не вярвате на кмета. Не вярвате на цялата администрация. Не вярвате на Общински съвет. Не вярвате на жена/мъжа си, че не оставя нещо от заплатата за фонда „И аз съм човек”. Не вярвате на детето си, че днес не са го изпитвали. Не вярвате на частния учител, който сам сте наел, защото само ви взима парите. Изобщо не вярвате, че образованието може да направи животът ви по – добър. Не вярвате на социалния работник, който е дошъл у дома да ви помогне, защото го интересува само заплатата му. Не вярвате на продавачката в магазина, защото „във Фейса такива неща четох за веригите”. Не вярвате в застраховките, защото „точно на вас ли ще се случи”. Не вярвате на полицията, защото играе „партия с престъпниците” и не закачат ония, които са си платили. Не вярвате в съдебната система, защото всички са корумпирани. Не вярвате на политици, защото всички са маскари. Не вярвате на протестиращите майки, защото толкова протести са ви минали през главата. Не вярвате американците да са се качили на Луната.

А вярвате в леля Гошка! Вярвате и търкате билетчета като изоглавени. Вярвате, че трябва да хвърляте спестяванията си през терасата, за да помогнете на полицията да хване престъпници. Вярвате, че ако вземете 50 лева на избори, за да гласувате за някого ще направите живота си по – добър. Вярвате, че ако откраднете нещо, може и да не ви хванат. Ако все пак това се случи вярвате, че ще намерите връзки да се оправите или ще платите на някого, ако не, накрая ще въздъхнете „за милиони няма закони, за кокошка няма прошка”. Вярвате, че ако мрънкате, нещата ще се оправят. Вярвате, че ако не работите, вие все някак ще се оправите, но чорбаджията губи ценен кадър като вас.
Спомних си един виц, който преди години ми разказа моят приятел адвокат Румен Петков.
Когато американецът Армстронг кацнал на луната той произнесъл всеизвестната фраза: „Малка крачка на човек – голям скок за човечеството“, но за продължението знаели малцина. Той добавил „Успех господин Загорски“!
След приземяването журналистите започнали да тормозят астронавта за обяснение на последните му думи. Той обаче дълго време запазвал мълчание и отказвал да говори.
След години, когато един журналист се върнал на този въпрос, Амстронг отговорил:
– Понеже г-н Загорски е вече мъртъв, мога да ви разкажа. Като малки с брат ми играехме на двора. Той удари много силно топката и тя отиде в двора на съседите ни, които бяха мигранти от Източна Европа. Когато влязох в техния двор да я взема, чух през прозореца г-жа Загорски да вика:
– Какво?! Орален секс?!! Ще го видиш, когато детето на съседите се качи на Луната !!!
Е, вярвайте…..

Стоян Стоянов