Нечовешка жестокост! Внук преби до смърт баба си във Велинград

29-годишният Х.С. е задържан

Снимка: Архив

Млад мъж извършил тежко престъпление е задържан от служители на РУ-Велинград. Сигнал за случилото се битово убийство е получен вчера сутринта в полицейското управление на курортния град. Станало ясно, че 29-годишният Х.С. от Велинград предизвикал скандал с майка си. Разпрата бързо се разгорещила, при което младият мъж нанесъл удари на 48-годишната жена с дървена летва.

Това обаче не стигнало да умилостиви разярения  мъж, той отишъл в съседната стая , където на легло била 71-годишната му баба. На нея той нанесъл множество удари в областта на главата и за съжаление в резултат на това старицата е починала.

Пристигналите на мястото полицейски служители задържали Х.С. в ареста на РУ-Велинград. Той е тестван с техническо средство и пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Трупът на жертвата е транспортиран в „Съдебна медицина”-Пазарджик за аутопсия. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура. Продължават процесуалните действия по документиране и изясняване на тежкото престъпление, води си дознание.