Нефтохимик „пречупи“ Хебър

Нефтохимик изигра силен мач, нашите не успяха да се противопоставят

Снимка: Момент от мача Хебър - Нефтохимик

Волейболистите на Нефтохимик поведоха във финалния плейоф за определяне на шампиона на страната по волейбол. Тази вечер в Спортна зала „Васил Левски“ възпитаниците на Николай Желязков показаха защо са най – успешния отбор през последните години. Гостите бяха разузнали отлично „тигрите“ и ги победиха с техните оръжия. Нефтохимик изпълняваше много силен сервис, посрещаше добре, успя да изолира от играта Брадли Гънтър и Александър Ляфтов, който за беда получи болки в глезена през втория гейм и така не бе пълноценен до края на мача. В този мач за първи път видяхме нервен Гънтър, на който гостите бяха обърнали нужното внимание. Пореден силен мач за Хебър направи Венци Рагин, но е азбучна истина, че само с добра игра през центъра победи не се постигат.

Известна светлина в мача внесе втория гейм, в който момчетата на Атанас Петров подобриха значително посрещането. В крайна сметка шампионите от Бургас спечелиха с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 21:25, 25:18 И 25:19.

Първият гейм започна равностойно до 8:8. На сервис застана Георги Братоев, който „не миряса“, докато не направи резултата 16:8. След края на мача попитах Атанас Петров толкова ли е труден началния удар на бургаския разпределител. Той ми отговори утвърдително. Пазарджиклии успяха да намалят разликата, но трябваше да дадат първата част.

Втората част започна с преднина за гостите, но подобрението на посрещането бе очевидно и в хода на частта нашите момчета успяха да приспособят играта си към тази на гостите, намериха верните решения и дадоха надежда на многобройната публика, че има надежда в мача.

Още в началото на третата част се видя, че бургазлии не са дошли в Пазарджик на разходка, Теодор Тодоров се разигра, а Николай Учиков реализира няколко трудни топки. Станев не успяваше да включи успешно в мача Гънтър и Ляфтов, а усилията на останалите бяха недостатъчни.

В четвъртия гейм хебърци опитаха да дадат отпор, но инерцията от отминалите три части ги повлече. Нефтохимик продължи със същия ритъм и със същия успех да налага волята си. Геймът завърши 25:19, а с това дойде и победата за бургазлии.

Утре по същото време е втората среща отново в зала „Васил Левски“.