Нефтохимик е шампион на България, Хебър се окичи със среброто /обновена/

Нефтохимик победи Хебър с 3:0 гейма в третия мач от финалния плейоф

Снимка: Момент от мача

Отборът на Нефтохимик е новият стар шампион на Суперлигата, след като победи за трети пореден път отбора на Хебър с 3:0 гейма. Резултатът в отделните геймове 25:23, 25 : 15 и 25:12.

Победата на бургазлии бе категорична, като изключим първия гейм, в който момчетата на Атанас Петров затрудниха максимално съперниците си. В него нещата при „тигрите“ се случваха, посрещането бе на ниво, но повечето грешки /нашите играха с максимален риск/ го решиха.

Изключителен мач за Нефтохимик направи пазарджиклията Николай Учиков, който изпълняваше много тежък и добре насочен сервис. Изпълненията му практически решиха втория гейм, след което гарда на пазарджиклии падна и бе въпрос на време мача да свърши и бургазлии вземат златото. В третия гейм също нямаше интрига. Хебърци просто искаха този мач по – скоро да свършва и допускаха огромен брой грешки.

Така завърши този изумителен за Хебър втори поред сезон в Суперлигата. Отборът се окичи със среброто в една година, която вероятно никой любител на волейбола в Пазарджик няма да забрави.